Blogg

Oppstart

08.09.2014 20:20

Vi er igang! Et lite innblikk i første uken

Etter noen måneder med forskjellige prøvelser, har vi endelig kommet igang. Første dag var 1 September 2014, og vi kunne  ønske 12 fornøyde 3-4 åringer velkommen. Halvparten hadde vært der på besøk gjennom Park Academy, mens den andre halvparten kun hadde vært på visning. Men barna var veldig positive og spente. Innkjøringen har gått veldig bra, barna har storkost seg i strålende sol og mellom 15 og 20 grader. Savnet etter mamma og pappa har vært så godt som ikke eksisterende, gleden av å springe i skogen har vært enorm.

Vi satset på frilek, for at barna skulle føle seg trygge og bli kjent med hverandre. Men vi har også gjort masse spennende. Vi er seks barn på morgenen, og sju på ettermiddagen, foreløpig. Vi har en til to visninger hver uke nå, så regner med plassene fylles raskt opp. Gruppen som kommer om morgenen er fra 0900-1300 og ettermiddagsgruppen fra 1300-1600. I tillegg til dette har vi et barn som er fulltid(0730-1830, men barnet har ikke så lange dager), men vi har booket to til for fulltid, der den ene starter i november og den andre i januar. Totalt kan vi har 18 barn, samtidig, i barnehagen.

Hver dag starter vi med å ta en sikkerhetssjekk av skogen, ser etter døde greiner, knuste flasker, søppel, giftige planter\bær, ødelagt gjerde osv. Sjekken gjør vi sammen med barna slik at de skal få en forståelse for hva som kan være farlig, og at for at de skal føle eierskap til skogen. Etter å ha sjekket skogen har vi foreslått forskjellige aktiviteter, og hatt mye frilek. Bjørnebær har vi masse av og den er moden nå, så vi har plukket, vasket og spist masse bær. Vi har knust bjørnebær for å bruke som maling, fingermaling, håndavtrykk og maling med pensel. Knuse bærene med hendene var selvfølgelig vært det morsomste. Vi blir å plukke mer bær denne uken som vi kan fryse ned og ta opp senere.

Vi fant et lite råttent tre, og en død grein, som vi bandt et tau rundt og som barna fikk være med å dra ned. Etterpå fant vi fram saga og kuttet greinen og treet i fine vedkubber som vi har brukt på bålet. Under sagingen var det et observant barneøye som så at stammen på treet var hjerteformet. Vi skiftet derfor fokus fra bålved til å sage tynne skiver som vi drillet små hull i til barna. Noen brukte det som stort smykke andre ville ha det på døren hjemme. Å plukke Bjørnebær hos oss innebærer stor risiko for å bli brent av brennesle, noe mange voksne har trodd skulle bli et problem. Så langt har de fleste barn blitt stukket, flere ganger, uten å gjøre annet enn å konstatere at de har blitt brent.

Spikking med kniv har vi ikke begynt med riktig ennå, men vi har startet prosessen ved å bruke potetskrellere. Potetskrellerne har så langt blitt brukt for å ta barken av greiner. Dette er en fin aktivitet i seg selv, men senere skal vi gjøre dette for å bruke greinene til å lage kullstifter som vi kan tegne\male med. Vi har satt opp regler for bruk av potetskrellerne, og når\om barna blir veldig flinke til å følge reglene og har god kontroll på potetskrellern skal de får lov å bruke kniv. Men dette ligger et godt stykke fram i tid.

Eventyrstund, Ulven og de små geitekillingene, fortalt mens jeg spiller alle rollene selv har allerede blitt en slager, og har måtte blitt gjenfortalt mange ganger allerede. Kostyme har jeg ikke, men man kommer langt med "litt" innlevelse. Første uken ble det lekt mye ulveleker. Har også fått klemt inn et par andre eventyr, men det var altså historien om Ulven som har falt best i smak så langt.

På oppdagelsesferdene gjennom skogen har vi blant annet kommet over makk, skrukketroll og skolopendere i massevis. Dette har vi selvfølgelig måtte bruke endel tid på, fordi barna har vært veldig interesserte og fasinerte. Vi har snakket litt om det vi har funnet, kjent på dem. Noen er slimete, andre harde, noen er raske mens andre er trege. Mange merkelige skapninger, og vi kommer til å finne flere

Tilbakemeldingene fra foreldrene har vært veldig bra så langt, men så vet de ikke helt hva de skal forvente i og med at alt vi gjør er veldig nytt. Barna er slitne med fornøyde når de kommer hjem, og de gleder seg til neste dag. Sågar var det en av barna som hadde grått i helgen fordi det ikke var flere eventyr, hun savnet barnehagen. Tilbakemeldingene fra barna har vært veldig gode. Det har kun vært smil og latter.

Elementer: 1 - 1 av 6

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Kommentarfelt

Ingen kommentarer funnet.

Ny kommentar