Første blogg

28.11.2013 00:05

Vår nye blogg har blitt lansert i dag. Hold et øye med den, og vi vil prøve å holde deg informert. Du kan lese nye innlegg på denne bloggen via RSS feeden.

Jeg ble kontaktet av en privat barnehageaktør fra Irland, nærmere bestemt Dublin. De ville komme til Bodø for å se på mitt arbeid med å etablere referanseområder, lekeapparater, gapahuk m.m for barn. Etter å ha hatt omvisning i forskjellige naturområder ble jeg spurt om å komme til Dublin nærmere bestemt Killruddery for å etablere et referanseområde ut fra mine erfaringer og kunnskaper.

Jeg dro til Dublin og arbeidet intensivt i 14 dager og var ferdig med arbeidet 6 april 2013.

I dag ca 6 mnd etter etableringen av referanseområdet, har det blitt ansatt og "avsatt"  2 stk ledere som skulle ha hovedansvaret for å drive denne uteavdelingen. Dermed sto dette "pilotprosjektet" uten kvalifisert personale og situasjonen ble ganske desperat. Jeg ble kontaktet for å prøve å finne en løsning og dermed ble Steffen Eriksen engasjert som leder for uteavdelingen i Dublin og jeg skal være en mentor/veileder både faglig og praktisk.

Steffen har vært assistent i våre barnehager her i Bodø i mange år og har vært en av pådriverne for en utegruppe. Han har en glødende interesse for natur, kosthold og knytte dette opp mot barn i barnehagealder.

Dette er utgangspunktet for dette unike pilotprosjektet i Dublin hvor dette er helt nytt og revolusjonerende. Vi skal prøve å dokumentere og oppdatere denne BLOGGEN med jevne mellomrom.